2008. február 3., vasárnap

Balázs napján...

Először is minden Balázs barátomnak, kicsinek és nagynak BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! (És egyiküktől ezúton kérek bocsánatot a blog címéért, de egyszerűen minden frappáns cím, ami eszembe jutott, foglalt volt már! Hát tőlem ennyire telik...)

Tegnap elértem az internet utolsó oldalára (a link alul megtekinthető), így aztán elhatároztam, hogy ma minimálisra csökkentjük a számítógép-használatot. Bevált! Ez a vasárnap igazi amerikaicsaládifilmes idill volt: reggelire palacsinta (szalonna és tojás mondjuk nem volt, se juharszirup vagy áfonyadzsem), utána vásárlás, főzés-házimunka, aztán egy jó kis erdei séta (a család sportosabbik felének futás), míg az adalékanyag- és E-szám mentes disznótoros (ezzel a felirattal vettük, bizony!) a sütőben figyelt, majd egy klasszikus vasárnapi ebéd...

Zsófi is szeretett volna saját blogot, de most "próbaidőn" van: kapott egy lakattal zárható naplót. Ha azt teleírta, indíthat blogot, így állapodtunk meg. Eddig - az adatain kívül - egy mondat és kb. 10 oldalnyi rajz van benne, szóval nem hazudtolja meg magát...! :DEttől a hónaptól kezdve drasztikusan (kb. 170 ezer Ft-tal) csökken a havi bevételünk, így elkezdtük racionalizálni kicsit a vásárlási szokásainkat: igyekszünk TÉNYLEG az előre elkészített bevásárlólista szerint megpakolni a kosarat, és több helyről szerezzük be, amire szükségünk van. Múlt hétig nem tudtam például, hogy a piacon olcsóbb (és jobb) tojást, illetve tejet lehet kapni - mivel gyalog 10 percre van, ezeket újabban onnan szerzem be. Ósanteszkó és társai innentől maximum egyszer jönnek szóba havonta, akkor is leginkább pelenka, illetve nem romlandó élelmiszerek beszerzése céljából. Ja, és egy hónapig felírom, mire mennyit költünk - hát kíváncsi leszek. (Ha az eredményről elfelejtenék beszámolni, az jó eséllyel lesújtó lett ránk nézve...)

Nincsenek megjegyzések: