2011. március 31., csütörtök

Tízezer

kattintás...
Nem nagyon szoktam figyelni a számlálót, de mióta 99-cel kezdődött, bizony megnéztem minden nap, és gondolkoztam azon, legyen-e játék, illetve mi szépet-jót írjak a blogolásról, ne adj' isten magamról...
Aztán az előbb kaptam egy linket, és úgy döntöttem, "csak" ezt a felhívást teszem közzé én is, hátha egy icipicit hozzá tudok járulni, hogy ezek a gyerekek ételhez, ruhához, játékhoz jussanak.
Mi épp átépítünk, válogatjuk-selejtezzük a szekrények tartalmát - gondolunk rájuk. Tegyétek meg Ti is!

"Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el a Bezzeganyának Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető.

Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.

Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.

Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:

Wesley János óvoda
1086 Budapest, Dankó u. 11.

Reméljük, megkönnyítjük az óvoda életét, és minél több hajléktalan kisgyermeknek tudunk örömet szerezni.

UPDATE: Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában."

Forrás: http://bezzeganya.postr.hu/hajlektalan-ovisoknak-gyujtunk-ruhakat

Nincsenek megjegyzések: