2010. június 5., szombat

Szokásomtól eltérően

... recept következik.
Illetve nem is recept, csak egy újabb trükk a krumplipucolás elkerülésére. (Az előzőt pedig ITT olvashatjátok.)
Kezdem azzal, hogy én a krumplit eleve héjastól szeretem enni - na nyilván nem levesnek vagy pürének, de a negyedelt, héjas sült burgonyánál kevés jobb köretet tudok elképzelni. Ez valami hasonló, csak még annál is sokkal-sokkal egyszerűbb.
Itt az újkrumpli (amit még utálatosabb és értelmetlenebb pucolni), plusz a fogyókúrák életmódváltás szezonja, úgyhogy pont jól jön ez a kis recept. Köszönet érte Andi barátnőmnek!
Annyi az egész, hogy a parázsburgonyát/kisebb újkrumplit az ember megmossa, félbevágja, majd a vágott felével sóba mártja, a két felet összedörzsöli, és mehetnek szépen egymás mellé egy tűzálló tálba, sütőedénybe. Nem kell rá olaj, alufólia, semmi az égvilágon - kb. fél óra a sütőben (közepes hőfokon), és lehet is enni.

1 megjegyzés:

Márta írta...

Egyezik az ízlésünk!Ma kipróbálom az új receptet.
Köszi!
Márti