2008. május 9., péntek

A száz legjobb dal elé

Mivel az éjszakát viszonylag jól töltöttük, már ilyesmikre is van időm és energiám...

Egyszer már említettem, hogy gyakran gondolkozom azon, melyik száz dalt venném fel a saját toplistámra. Egy ideje fejben szerkesztgetem is ezt a listát, és mivel a bejegyzéseim jelentős része úgyis a zenéről szól, hát néha szemezgetek majd belőle az érdeklődők (és a kevésbé érdeklődő, ámde lelkesen olvasó családtagok, barátok) örömére. Előrebocsátom, hogy a százon belül már képtelen lennék sorrendiséget megállapítani.
A Ki mit tud?-os zsűrik szónoklatainak jól bevált kezdő mondatával élve nincs könnyű dolgom, mert gyakran az az érzésem, száznál jóóóóval több kedvenc dalom van – elég, ha arra gondolunk, hogy egyes előadóknak, zenekaroknak szinte a teljes életművét ide sorolnám szívem szerint, a rengeteg zseniális egyslágeres bandáról (én egy slágert se tudnék írni, szóval igenis azok!) nem is beszélve… Na de majd szigorúan válogatok!
Bizonyos dalok esetében nem feltétlenül az eredeti verziót preferálom majd, de igyekszem feltüntetni a szerzőt és/vagy az eredeti előadót is. Ja, és már most tudom, hogy néhány szám elsősorban a klipje miatt kerül(t) fel a százas listámra – ez talán nem korrekt, de b@sszus, az én listám… :D
A véleményeket, megjegyzéseket pedig jobban várom, mint valaha! (Még akkor is, ha csak annyit fűzöl hozzá, hogy a Last Christmas MEEEEEKKKORA GÁÁÁÁZ…!)

Nincsenek megjegyzések: