2009. február 20., péntek

Törlesztek

Zsu kérésére megpróbálom számba venni a függőségeimet.

Mértéktelen evés
Pótcselekvés, tudom. Alapjáraton is szeretek enni (hajaj!), rosszabb időszakokban viszont szó szerint betegre tudom enni magam. Nem vagyok büszke rá; jó lenne ettől a késztetéstől örökre megszabadulni.

Tejeskávé
Igaz, hogy hosszú kávét főzök, igaz, hogy fél adagot iszom egyszerre, de napjában akár ötször-hatszor is. Érzem, hogy nem normális ennyit kávézni, és 5-6 órákat aludni hónapszám, de egyelőre nem tudok jobbat.

Internet
Hírek, időjárás, útvonaltervező, TV műsor, bankolás, Wikipédia, blogok, fórum, skype, msn, iwiw – napi szinten több órában. Néha úgy érzem, elcseszett idő, máskor úgy, ettől vagyok hatékony.

Tévé
Ezt már említettem egyszer. Szégyen vagy sem, nélkülözhetetlen az életemben. Sorozatoktól már nem függök: nézek jó párat, de nem okoz traumát, ha kimaradnak részek. Filmet szigorúan az elejétől vagyok hajlandó megnézni – ha az első két percről lecsúsztam, akkor majd legközelebb, ezenkívül a beszélgetős műsorokat (NEM a kibeszélős műfajt!) kedvelem.

Olvasás
Ahogy Évi barátnőmnek a számok, nekem a betűk a legjobb barátaim, de olyannyira, hogy még vezetés közben is elolvasok minden óriásplakátot, és két sávval arrébb is kiszúrom az ismerőst rendszám alapján. Sajnos én is többet olvasok immár a monitoron keresztül, de azért nincs nap, hogy ne vennék könyvet a kezembe.

Mozgás

Hasonló a helyzet, mint az evéssel: ha rákattanok, megszállottan csinálom, csak sajnos ez soha nem esik egybe a zabálós korszakkal. Ha egybeesne, mindjárt kevesebb gondom lenne magammal.

A kérdést pedig ezennel Ágnes kapja meg, kíváncsian várom, hogyan is vall a saját függőségeiről...!

4 megjegyzés:

Ági írta...

Törlesztés? Inkább gyónás, színvallás! Ajjaj, köszönöm a passzolást, igyekszem leírni az én függőségeimet, elvégre joguk van tudni lányimnak, hogy én sem vagyok tökéletes.
Egyébiránt a te felsorolt "bűneidből" kettő biztosan fog szerepelni az én bejegyzésemben is. Ez van.

ui. Nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntésedet, igazán szívhezszólón írtál és egy életre megjegyeztem.

HJuice írta...

Csak azért lett törlesztés, mert közel 2 hete kellett volna "gyónnom", de mindig volt fontosabb (?!) írnivalóm. :)
A két közösre magas tétben mernék fogadást kötni, de inkább megvárom, mit írsz.
Szülinap-ügyben pedig nincs mit! Tényleg azt gondolom, csak az tud felhőtlenül boldogan játszani, szeretni, aki kicsi korától TUDJA és ÉRZI, hogy szeretve van. És ez Rád van írva. :)

Névtelen írta...

Bevallom, a netezés és az evés nálam is megvan :-(

Névtelen írta...

Nevesítve :-) Bevallom, a netezés és az evés nálam is megvan :-(