2009. január 31., szombat

ORTT kampány

Talán a tévében is találkoztatok már ezekkel a reklámfilmekkel, állítólag ott is mennek - én az ORTT honlapján futottam bele a felhívásba, és úgy gondolom, nem árt közzétenni. (Én magamra is vettem kicsit...)

Ne a televízió nevelje fel a gyereket

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Én csak azt láttam, amiben egy kislány a kapaszkodón táncol, de bevallom, hogy nem tartom valószínűnek, hogy a reklámmal valamilyen hatást lehet elérni :-(

HJuice írta...

Engem azért elgondolkoztatott...
Talán nem ilyen durva megnyilvánulási formában, de azért sok gyerek viselkedésében tetten érhető a tévé hatása, és ha csak néhány szülő is úgy érzi a kampányt látva, hogy nem lesz háttértévézés, már az is sokat jelenthet. (Ilyesmikben mindig is idealista voltam, tudom.)

Névtelen írta...

Szia!
A környezetemben elég sok helyen látom, hogy a tv megy és nem is figyelnek oda rá. Ha Sárival megyünk, szinte mindig szólnom kell, hogy kapcsolják már ki :-(

Névtelen írta...

Ismerős családban a 3 (!) éves kislánynak az a jutalom, hogy lefekvés előtt nézheti a Barátok közt-öt!!! De ne gondold, hogy közben elmagyarázzák neki, hogy ki miért pozitív vagy negatív figura, melyik cselekedet jó vagy rossz stb.

Én is idealista vagyok, de félek, hogy az ilyen családok szokásain nem változtat a reklám :-(

És az a baj, hogy szerintem a tv akkor is "hat", ha csak a háttérben szól és tudatosan nem is figyel rá senki.
Márti