2008. augusztus 6., szerda

Nyaralós napló 0. rész

Mivel a nyaralásokat utólag baromi nehéz hitelesen elmesélni, már az elején naplóírásba kezdek:

0. nap (csomagolás):
Írhattam volna akár azt is, hogy -1., -2. nap, és így tovább, hiszen a „csomagolás” fedőnevű hadművelet és idegbaj nálam már napokkal a nyaralás előtt elkezdődik – listaírással, tépelődéssel, pánikolással, hogy mi minden nem fér majd be, és mire nem lesz időm… Hogy a család ebben nemigen vesz részt, az az ő bölcsességüket tanúsítja, engem mindenesetre bosszant időnként rendesen! Amúgy igazuk van: ha a kisujjukat se mozdítják, és ha csak a számukra fontos dolgokat csomagolják is el (úgymint strandpapucs, Ska-P cd, Bartos Erika összes művei és Hello Kitty-s napszemüveg – Rátok bízom, melyik kié…), akkor is lesz bő két hétre való tiszta ruhájuk, sebtapaszuk, lázcsillapítójuk, szúnyogriasztójuk, hajkeféjük, homokozójátékuk, elektromos fogkeféjük, strandtörölközőjük, tusfürdőjük, a jó kétheti bőséges és változatos élelemről már nem is beszélve. Mellesleg egy hétre, és nem az Isten háta mögé készülünk…
Így este 11 körül kezdek már leereszteni, beletörődni, hogy reggelre is marad(t) valami pakolnivaló, és írás közben a Crowded House egyik régi dalát hallgatom már vagy ötödször (Don’t dream It’s over) – igazából csak ettől higgadok ám… És most meg is tehetem, mert mindenki alszik rajtam kívül – Gábor ugyanis a falra mászik attól, hogy rákattanok egy-egy számra, és akár tízszer is lejátszom egymás után. Eddig azon agyaltam, mi mindent nem szabad itthon felejteni, most végre máson töröm a fejem (gyakran visszatérő dilemma ez nálam): az eredeti dal, vagy a feldolgozása kerüljön majd a százas listámra? Mert erről se feledkeztem ám meg, csak (hatás?)szünetet tartok…!
Szóval holnap reggel indulunk. Igyekszem majd mindenről beszámolni rendesen, képekkel, ahogy illik.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kíváncsian várom a folytatást. :)

Zsu

#motherofdragons írta...

Hát hogy hagyhatod ennyit várni szegény kiéhezett olvasóidat?!?!?!?:)))

Névtelen írta...

Hát és még mindig semmi! Van ott valaki??? :)))))))) Zsu

HJuice írta...

Bocsánat, már töltöm is fel, ami kész van... (Amúgy pedig ne nagyon reklamáljon, akinek még nincs is augusztusi posztja!!!)

Névtelen írta...

nekem van. :) Asszem. :) Zsu

HJuice írta...

Évit is meg kell követnem, mert időközben neki is lett(ek)... Szóval bocs, visszaszívtam! :)