2009. március 27., péntek

Kis esti háborgás

Volt már, hogy a reklámokról írtam, de akkor inkább csak a szellemes, vagy éppen idegesítő voltuk került terítékre.

Napok óta háborgok viszont magamban azon, hogy a levesporokat a családi élet nélkülözhetetlen részeként ábrázolják, és hogy a felnövő generáció számára ez legyen az etalon. Anyu porból isteni finom, házias (mi a fene lehet az?) húslevest készít, együtt a család, apa korán jön haza, szeretem a testvéremet, és egyszer olyan leszek, mint anyu… Csak én már a húst is porból készítem majd… Tudom én, hogy ez a jövő, meg hogy az élelmiszeripar mekkora nagy biznisz, azt is értem, hogy a Föld egyre növekvő lakosságát nem lehet már jóllakatni tanyasi csirkével, mégis felhúzom magam rajta nap, mint nap, hogy ezt nem szükséges rosszként, hanem követendő példaként „kell” látni.

Nem vagyok álszent, mert bár a saját lányom szerint „cukormentes” vagyok, én is készítek olykor zacskós levest, félkész mirelitet, de lesülne a képemről a bőr, ha az ünnepi alkalmakra ilyesmit tálalnék fel, és a lányom ezért akarna rám hasonlítani…

5 megjegyzés:

Ági írta...

Szeretnék veled menni idén a Reklámzabálók Éjszakájára (van már nappal is). Hannámmal ugyanezt a reklámot kritizáltuk . Minden szavaddal egyetértek és maximálisan kinevetem a reklámot, már nem is bosszant. Mintha paródia lenne. És mi lehet azokban a gombócokban, amitől így felpuffad?
Ágnes

HJuice írta...

Jaj, én mindig csak vágyakozva nézem a plakátot, és sose jutok eeeel...! Pedig nagyon nekem való program lenne!
Különben is az az érzésem, hogy nagyon érik a mi találkozásunk, kedves Ágnes! ;)

A gombóc-rejtélyre nem tudom a választ. Még! :D

VOKinga írta...

Én is pont ezen a reklámon kapok mindig dührohamot!!! A másik "kedvencem" pedig a nagymama, aki a finom vasárnapi ebéd után nemistudommilyen gyógyszert kínál a családnak desszert helyett, hogy ne ülje meg a gyomrukat az étel.

HJuice írta...

Közben egy barátom megkeresett ezzel a kirohanásommal kapcsolatban, úgyhogy még egyszer elmondom: a levespor, a Maggi Fix és a többi hasonló szerintem SZÜKSÉGES rossz, a problémám azzal van, hogy újabban a tökéleset család illúziójával próbálják eladni. Semmi gondom nem lenne egy reklámmal, ahol az elfoglalt szingli nő, vagy akár a leterhelt, egyszerre 26 helyen megfelelni kényszerülő anya dob össze valami ételt ezek segítségével, de ha már "apa korán jön haza", ráadásul friss alapanyagokkal teli szatyrot cipel, akkor mééé' kell zacskós levest főzni?!

Na, az anyák értik...! :D

Kató István írta...

Beszéljünk inkább a hüvelygombáról...